Home

Achtergrond 298 x bekeken 2 reacties

Jan en zijn lego-machines

Dit is Jan op 't Hof (8). Hij woont op een akkerbouwbedrijf in Sirjansland (Zld.). Jan maakt van lego machines na waarmee zijn vader op het land werkt. "Maar", zegt Jan, " ik maak ze altijd wel wat groter. Wij hebben zelf geen drieassige kiepwagens en ook geen vierrijige aardappelrooier."

Op de foto zie je onder meer Jans zelfgemaakte trekkers, kiepwagens, een aardappelrooier, inschuurlijn met stortbak en een duo- en grondband. Verder staan op de foto: een bietenrooier, frontfrees, aardappelloofkapper, uienrooier, uienloofklapper en kuubskisten.

Jan: "Ik maak de legowerktuigen zo dat ze aan mijn speelgoedtrekkers passen. Mijn eerste aardappelrooier en inschuurlijn heb ik gemaakt toen ik 5 jaar was. Elk jaar probeer ik ze weer een beetje mooier, beter en steviger te maken."

Laatste reacties

 • no-profile-image

  john op't hof

  wat een held is het tog!

 • no-profile-image

  anton & arjan

  Hallo Jan,
  past er ook een dexta voor jouw aardappelrooier? Dan zullen we een keer bij jullie naar binnen rijden.

  Groetjes.

Of registreer je om te kunnen reageren.