Home

Achtergrond 165 x bekeken

Iran loopt weer westerse waardering mis

Iran is vrijdag een vermelding in het Guinness Book Records misgelopen. In een centraal park in de hoofdstad Teheran stond de grootste sandwich ooit gemaakt gereed.

Hij was 1500 meter lang en bevatte onder meer 700 kilo struisvogel- en 700 kilo kippenvlees. Hij was ook zeer smakelijk want voor de afgezanten van Guinness de kolossale snack konden opmeten, werd de sandwich door talrijke belangstellenden in enkele minuten verschalkt. Helaas geen recordvermelding.

Eén van de organisatoren, Parvin Shariati, heeft zijn laatste hoop op videobeelden gevestigd. Hij hoopt dat de autoriteiten van Guinness die als bewijsstuk aanvaarden.

Het boek van records is een vinding van de Ierse brouwerij van Saint James' Gate van de familie Guinness. De sandwich is genoemd naar de 18e eeuwse graaf van Sandwich die hem niet bedacht heeft maar wel heel erg lekker vond.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.