Home

Achtergrond 248 x bekeken

Ieren vinden bruinrot bij twee aardappelhandelaren

Het Ierse ministerie voor landbouw heeft bruinrot vastgesteld in watermonsters van twee aardappelhandelaren.

Het ministerie heeft niet meegedeeld waar de bedrijven zich bevinden.

De besmetting is vastgesteld tijdens de jaarlijkse routinecontrole in de sector. Verdere monsters van de aanwezige aardappelen bleken geen besmetting aan te tonen. "Dat doet vermoeden dat het besmette materiaal in het recente verleden door het bedrijf is gegaan."

De bedrijven zijn grondig gereinigd en gedesinfecteerd terwijl ook de waterbehandelingssystemen zijn verbeterd. "Het ministerie werkt nauw samen met de sector om de situatie onder controle te houden." Volgens het departement is er tot nu toe geen verband aangetoond met uitbraken van bruinrot vorig jaar of daarvoor.

Of registreer je om te kunnen reageren.