Home

Achtergrond

'ING doet mogelijk volgende week beroep op staat'

ING Groep maakt mogelijk volgende week al gebruik van een kapitaalinjectie van de Nederlandse overheid of van andere financieringsbronnen om de financiële crisis te bestrijden.

Dat meldde The Wall Street Journal zaterdag op zijn website op basis van ingewijden.

ING verloor vrijdag ruim een kwart van zijn waarde op de beurs. Het aandeel stond het grootste deel van de dag onder druk wegens geruchten dat het concern om kapitaal verlegen zit.

Vlak voor het slot van de handel op het Damrak maakte de bank en verzekeraar bekend dat het derde kwartaal een verlies brengt van 500 miljoen euro door afschrijvingen op beleggingen (1,6 miljard euro) en voorzieningen op risicovolle leningen (400 miljoen euro).

ING verzekerde vrijdag een sterke kapitaalpositie te hebben en vooralsnog geen problemen te voorzien. Tegelijk sloot het financiële concern niet uit dat het in de toekomst gebruik zou kunnen maken van de mogelijkheid van een kapitaalinjectie van de Nederlandse staat of van andere financieringsmogelijkheden. De Nederlandse regering heeft 20 miljard euro op de plank liggen om Nederlandse banken en verzekeraars te helpen die door de huidige kredietcrisis in de problemen komen.

Een woordvoerder van ING gaf zaterdag geen commentaar op het artikel van The Wall Street Journal. Hij verwees naar wat ING vrijdag naar buiten heeft gebracht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.