Home

Achtergrond 164 x bekeken

IMF sluit zich aan bij actieplan G7

De 185 lidstaten van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) hebben zich unaniem geschaard achter het plan dat de zeven belangrijkste industrielanden (G7) hebben opgesteld om de kredietcrisis te bestrijden.

Dat zei IMF-topman Dominique Strauss-Kahn gisteren. De G7 had vrijdag een vijfpuntenplan aangenomen, waarmee het vertrouwen in de financiële markten hersteld moet worden. De zeven landen zegden elkaar onder meer toe "alle beschikbare middelen'' in te zullen zetten om te voorkomen dat meer grote banken omvallen.

De lidstaten van het IMF riepen het instituut op een leidende rol te spelen bij de internationale coördinatie van reddingsacties en de discussies over de toekomstige inrichting van de internationale financiële markten. Het IMF zou dankzij haar brede ledenbasis beter geschikt zijn voor die leidende rol dan kleinere machtsgroepen, zoals de G7.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.