Home

Achtergrond

Het Vrijheidsbeeld in bloembollen

De Keukenhof staat volgend jaar in het teken van de relatie tussen Nederland en de Verenigde Staten van Amerika.

Dat maakte het bloemenpark in Lisse vandaag bekend.

Het park koos voor het thema USA - New Amsterdam - New York, 400, omdat het in 2009 precies vier eeuwen geleden is dat het VOC-schip de Halve Maen in New York aanmeerde.

Donderdag wordt de laatste hand gelegd aan een van de hoogtepunten van de tentoonstelling. De cultureel attaché van de Amerikaanse ambassade, Kenneth Roy, plant de laatste bol van het bloembollenmozaïek in de vorm van het Vrijheidsbeeld. In totaal gingen 36.000 bollen voor deze creatie de grond in.

Ook in New York worden donderdag bollen gepoot. Met het planten van 50.000 tulpen van de soort Manhattan, wordt de aftrap gegeven van de 400e verjaardag van betrekkingen tussen New York en Nederland. Volgend jaar is de Keukenhof geopend van 19 maart tot en met 21 mei.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.