Home

Achtergrond 207 x bekeken 2 reacties

Herkomst vaccinvirus blauwtongtype 6 nog onbekend

Het ministerie van LNV heeft de herkomst van het vaccinvirus voor blauwtong serotype 6 nog altijd niet achterhaald.

Dat meldt minister Gerda Verburg in een brief aan de Kamer. Het meest voor de hand ligt de import van illegaal levend vaccin, maar volgens Verburg worden momenteel geen Nederlandse bedrijven verdacht van illegaal gebruik van dit vaccin. Ook de insleep van gevaccineerde dieren wordt daarom niet uitgesloten.

Twee weken geleden werd Nederland opgeschrikt door een nieuwe blauwtong-variant. Deze werd vorige week geïdentificeerd als type 6. Het virus vertoont veel gelijkenis met het vaccinvirus dat in Zuid-Afrika wordt ingezet tegen blauwtong type 6.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Boerenverstand

  In de tijd met de problemen met het levende IBR-vaccin van Bayer kon een leerschool zijn.Toen werd duidelijk dat de heren die dit "" slacht afval ""leverden aan de vaccinindustrie ook handelen in wapens volgens ingewijden.Immers dit spul moest uit niet BSE landen komen volgens een EU verordening. In dit soort apelanden worden bij het slachten bij drachtige dieren de vrucht er uitgesneden om vervolgens na een bestraling moet het (IBR)blauwtongvirus er op groeien.Bij het griepvaccin voor mensen worden eieren gebruikt.Blijkbaar niks geleert van het IBR-drama als ik lees dat er levend vaccin is gebruikt.Denk dat het vacinatie tijdperk voorbij is de natuur past zich sneller aan dan de wetenschap. Dus tijd voor alternatieven.
  Afsluitend deze beeldspraak: Wetenschap is als een druppel en wat we niet weten is als de zee.

 • no-profile-image

  Farmer

  Maar misschien is het ook een terroristische aanslag?

Of registreer je om te kunnen reageren.