Home

Achtergrond 222 x bekeken

Hema wordt 'roze' voor Coming Out Dag

Het Hema-filiaal in het centrum van Nijmegen wordt zaterdag volledig 'roze' aangekleed vanwege de Nationale Coming Out Dag.

Dat heeft homobelangenorganisatie COC vrijdag gemeld.

In de etalages prijken foto's waarop de homoseksuele fotograaf Erwin Olaf koppels van hetzelfde geslacht heeft geportretteerd. Het hele filiaal hangt zaterdag vol met het logo van Coming Out Dag en alle medewerkers dragen een speciale 'Coming Out'-button. Bovendien worden in het centrum van Nijmegen duizenden roze Hema-tompoezen uitgedeeld.

Minister Ronald Plasterk doet zaterdagmiddag in het kader van zijn Coming Out-tournee het Hema-filiaal in Nijmegen aan. Samen met COC-voorzitter Wouter Neerings zal hij onder meer een interactieve theatervoorstelling over het onderwerp bijwonen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.