Home

Achtergrond

'Helft Chinese speelgoedfabrikanten failliet'

Ruim de helft van de Chinese speelgoedfabrikanten is dit jaar failliet gegaan.

Dat meldde vandaag het staatspersbureau Xinhua. De producenten kwamen in de problemen door de verscherping van de veiligheidseisen waaraan hun producten moeten voldoen. Ook de hoge stand van de Chinese munt, de yuan, speelden hen parten.

Het gaat om in totaal 3631 voornamelijk kleine fabrikanten die in de eerste zeven maanden van 2008 over de kop zijn gegaan. De export van Chinees speelgoed groeide in deze periode nog wel met 1,3 procent ten opzichte van de eerste zeven maanden van 2007. Maar dat was veel minder hard dan in voorgaande jaren. De export naar de Verenigde Staten nam zelfs met 5,2 procent af.

Als gevolg van schandalen rond giftige stoffen in speelgoed en onveilige producten verscherpten de VS en een aantal Europese landen dit jaar de veiligheidseisen voor Chinees speelgoed.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.