Home

Achtergrond 10 reacties

Heijkoop: pachters beste af bij snelle onteigening Hedwigepolder

De boeren die pachtgrond hebben in de Hertogin Hedwigepolder zijn het beste af bij een snelle onteigening van de grond.

Dat heeft Jan Heijkoop, lid van de commissie-Nijpels en oud LTO-bestuurder, vanmiddag gezegd.

De commissie-Nijpels ziet de onteigening van de Hedwigepolder als verreweg de beste oplossing voor het natuurherstel bij de Westerschelde. De vijf alternatieven die de commissie aandraagt zijn minder goed voor de natuur, en kosten meer tijd en geld.

Heijkoop: "Snelheid en duidelijkheid zijn ook goed voor de agrarische sector. De in het gebied zittende pachters hebben dan de mogelijkheid om zich te hervestigen of om op een goede manier hun bedrijf te stoppen. Bij blijvend verzet doe je de pachters tekort."

Heijkoop uitte kritiek op belangenorganisaties en Staten-Generaal, omdat zij zich te lang niet hebben gerealiseerd dat Nederland al lang heeft ingestemd met de Vogel- en Habitatrichtlijn. "Destijds heeft men de gevolgen niet onderkend. Bij LTO heb ik daar ook voortdurend op gewezen."

Volgens Heijkoop gaat het niet aan om er nu "een incident" uit te pikken, hoe emotioneel de ontpoldering ook is, om onder deze afspraken uit te komen.

Lees ook Koppejan (CDA): Vlaanderen moet ook meebetalen aan alternatieven

Lees ook Nijpels: "Geef Zeeuwen snel duidelijkheid"

Lees ook Verburg komt snel met voorstel Schelde

Lees ook Commissie-Nijpels blijft bij ontpoldering Hedwigepolder

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boer

  die heykoop was een waardelose bestuurder en laat nu echt zien hoe waardeloos die is het is maar goed dat hij bij de lto weg is deze man heeft geen boeren hart net als veerman

 • no-profile-image

  gert

  met natura 2000 zullen we zoiets meemaken,er is veel misgegaan met de aanmelding van Veerman in brussel,de boeren worden de klos

 • no-profile-image

  anoniem

  Hoewel ik wel fan ben van LTO heeft LTO wat betreft natuur jaren fout gezeten. Heijkoop zelf was volgens mij toch echt zelf ook van de generatie die veel te soft was ten aanzien van allerlei natuurplannen en veel te veel kansen zag in plattelandsvernieuwing, ehs, ontpoldering, natuurbeheer e.d.

 • no-profile-image

  Klaas

  Als men wel wist, dat men door eerdere toezegging gedwongen was om mee te werken, waarom dan nog een onderzoek? Hebben Nijpels en Heykoop niets beters te doen. Stop met die overbodige commissies.!

 • no-profile-image

  Hajo

  Veerman en Heykoop,zijn dat ook geen omhoog gevallen boeren.
  Boven een bepaald inkomen wordt landbouw schijnbaar een vies woord

 • no-profile-image

  R.G.

  nu en allereerst: stop foute organisaties!!

 • no-profile-image

  IK

  Democratie is een vies woord bij Balkenende en consorten. Dat is waarom ze steeds over de wensen van kamer en volk heenstappen. Ze zijn nu hard bezig met hun vervolg-carrières bij de EU of welke andere grote organisatie dan ook. Die commissariaatjes en andere commissietjes waar ze straks lid van willen zijn, die hun de leuke schnabels brengt voor een minimum aan werk... En dat het volk daaronder te lijden heeft, who cares???? Boeren die hun bedrijf moeten sluiten, voedselprijzen die de pan uitstijgen?? Hun salarissen zijn dik genoeg om dat allemaal aan te kunnen dus wwaarom zouden ze zich druk maken??

 • no-profile-image

  gert

  dit soort commissies zijn vindingrijk ,ze hebben altijd weer wel een excuus om de plannen weer goed te keuren,wat deed die Jan Heijkoop dan eerder bij LTO,alleen een dik salaris opstrijken en wat koffiedrinken ?nu blijkt dat alles al geregeld is en praten is mosterd na de maaltijd

 • no-profile-image

  sloeber

  Vreemde uitspraken, ik dacht dat de 2e kamer niet wil onteigenen of heeft dat geen waarde in onze democratie. En als daar zo gemakkelijk overheen gestapt wordt waarom dan ook niet over die vogel en habitat richtlijn stappen? Wat ik altijd ook vreemd gevonden heb is dat de vrouw die haar handtekening onder dat scheldeverdrag heeft gezet(dat gebeurde toen in het geheim) nu commisaris van de koningin in zeeland is.Is dat toeval of zit ze daar om het door te drukken. Het heeft veel weg van dat laatste gezien het zwalkende en ruggegraatloze beleid van de provincie. De politiek spant zelfs de koningin voor het karretje gezien haar optreden laatst in zeeuws vlaanderen.

 • no-profile-image

  gert

  bij LTO had hij er voortdurend op gewezen ,maar had er verder niks aangedaan,hij wast zijn handen in onschuld

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.