Home

Achtergrond 251 x bekeken

Handel in Fortis hervat

De handel in het aandeel Fortis wordt vandaag hervat. De bank en verzekeraar beraadt zich momenteel op de strategie en het dividendbeleid en verwacht dit zo spoedig mogelijk naar buiten te brengen.

De bank en verzekeraar beraadt zich momenteel op de strategie en het dividendbeleid en verwacht dit zo spoedig mogelijk naar buiten te brengen. Het financiële concern meldde dinsdag verder dat het verwacht aan al haar schuldverplichtingen te kunnen voldoen.

Volgens de Belgische en Nederlandse toezichthouders wordt de handel in Fortis op de effectenbeurzen in Brussel en Amsterdam om elf uur in de ochtend hervat. De handel in het aandeel is sinds vorige week maandag opgeschort. De vrijdag daarvoor sloot het aandeel op 5,41 euro per aandeel.

De bank en verzekeraar werd in het eerste weekend van oktober ontmanteld en opgedeeld tussen Nederland, België, Luxemburg en de Franse bank BNP Paribas. Fortis is extra hard geraakt door de kredietcrisis doordat het concern zich verslikte in de overname van ABN Amro.

Fortis bestaat nu nog uit een divisie internationale verzekeringen, een belang van 66 procent in de giftige kredietportefeuille, opbrengsten uit de verkoop van onderdelen en financiële verplichtingen.

Voor de verkoop van alle bankactiviteiten en de Nederlandse en Belgische verzekeringsactiviteiten ontvangt Fortis 14,4 miljard euro in contanten. Fortis denkt 10,5 miljard euro in kas te hebben en voor 9,4 miljard euro aan schuldenverplichtingen.

Fortis wil verder vrijgesteld worden van de publicatie van de derde kwartaalcijfers. Ook maakte Fortis bekend binnen acht weken een aandeelhoudersvergadering te houden. In ieder geval twee weken ervoor worden aandeelhouders op de hoogte gesteld van de laatste beslissingen.

Beleggers hebben zes dagen moeten wachten om te mogen handelen in aandelen Fortis. De waarde van het aandeel is sinds het begin van dit jaar al zo'n 75 procent gedaald. De verwachting is dat het aandeel dinsdag nog lager opent. Analisten schatten de waarde vorige week op een bedrag tussen de 3,50 en 4 euro per stuk.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.