Home

Achtergrond 166 x bekeken

Grupo Modelo klaagt Anheuser-Busch aan

De Mexicaanse bierbrouwer Grupo Modelo spant een arbitragezaak aan tegen zijn Amerikaanse branchegenoot Anheuser-Busch.

De producent van onder meer Corona is ontevreden dat het niets is gevraagd bij de overname van de Amerikaanse brouwerij door het Belgisch-Braziliaanse InBev. Grupo Modelo is voor 50 procent in handen van de Anheuser-Busch.

De Amerikaanse producent van Budweiser stemde in juli na maandenlang getouwtrek in met de overname door de brouwer van onder meer Stella Artois en Jupiler. Anheuser-Busch stelt in een verklaring dat de klachten van Grupo Modelo over de manier waarop de overname tot stand kwam elke grond missen en geen enkele invloed zullen hebben op de afronding van de overname.

Eerder deze maand stelde InBev een aandelenemissie, waarmee geld voor de overname moest worden opgehaald, uit wegens de onrustige marktomstandigeheden. Anheuser-Busch en InBev verwachten de overname echter nog altijd voor het einde van het jaar te kunnen afronden. Samen zullen zij, met een kwart van de wereldwijde bierproductie, de grootste brouwer van de wereld vormen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.