Home

Achtergrond 1 reactie

Grote winkelketens doen weinig met Suikerfeest

De grote winkelketens in Rotterdam, Utrecht, Amsterdam, Arnhem en Den Haag spelen nauwelijks in op het Suikerfeest, de Ied-al-Fitr.

Dat blijkt uit onderzoek van het adviesbureau Labyrinth/Extenzio. Volgens het CBS sluiten ongeveer 850.000 moslims in Nederland de ramadan af met het Suikerfeest. Voor de meeste moslims is het traditie tijdens de Ied-al-Fitr eten, nieuwe kleren, parfum en schoenen te kopen.

Vooralsnog laten de winkelketens in de grote steden het Suikerfeest links liggen. Grote kledingzaken en parfumzaken doen qua promotie en assortiment niets met de toenemende vraag naar producten rond het Suikerfeest. Kleine etnische detailhandels profiteren echter volop van de extra aankopen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Hajo

    waarom zouden ze inspelen op het suikerfeest???
    zogauw ze zien dat er geld aan te verdienen valt dan komt dat vanzelf

Of registreer je om te kunnen reageren.