Home

Achtergrond

Grote verkeersdrukte door herfstvakantie

Het is vanmiddag erg druk op de Nederlandse wegen. Rond 17.00 uur stonden er 66 files met een totale lengte van ruim 400 kilometer.

De ANWB wijt de drukte aan de hersftvakantie. Honderdduizenden Nederlanders trekken eropuit. Hoewel de regio's zuid en midden eigenlijk afgelopen week vakantie hadden, hebben veel scholen in die gebieden de vakantie een weekje later ingepland. Het gevolg is dat de vakantie-uittocht deze vrijdag toch massaal uitpakt.

De langste file stond eerder 's middags op de A27. De weg was in de richting van Breda naar Utrecht afgesloten na een kettingbotsing met drie personenauto's, twee vrachtwagens en een bestelauto. Achter het ongeval stond 11 kilometer file, de kijkersfile aan de andere kant was met 32 kilometer bijna drie keer zo lang.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.