Home

Achtergrond 184 x bekeken 2 reacties

'Grote productiedaling olievelden'

Olievelden raken snel leeg. De productiedaling gaat harder dan verwacht.

Dat zegt Pieter Boot, directeur duurzame energie en technologie van het Internationale Energie Agentschap (IAE), vandaag in Het Financieele Dagblad. Hij denkt dan ook dat de recente val van de olieprijs van tijdelijke aard is.

De IAE onderzocht achthonderd olievelden op hun natuurlijk verval, dat optreedt zodra een veld over zijn piek heen is. Boot denkt dat er dan ook meer investeringen nodig zijn om het verval tegen te gaan.

Boot wil geen percentages noemen, maar volgens hem is de productiedaling van olievelden, of ze nu in het Midden-Oosten of Rusland liggen, over de hele linie groot. "Dat geeft geen plezierig beeld.'' Op 12 november publiceert de IAE de studie over achthonderd bekeken olievelden.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    sjeik

    Wat een onzin,ik heb nog honderden plekken waar naar olie geboord gaat worden in de toekomst,ik zeg lekker niet waar!Ik breng alles zeer gedoseerd op de markt zodat ik zelf de prijs in de hand heb.Af en toe hou ik jullie een beetje voor de gek door te zeggen dat de olie bijna op is,ha ha ha! Oeps een slip of de tong.

  • no-profile-image

    gert

    dit soort berichten krijg je bij dalende olieprijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.