Home

Achtergrond

Grote EU-landen in actie tegen kredietcrisis

De leiders van de vier economische grootmachten Frankrijk, Groot-Brittannië, Duitsland en Italië gaan samen financiële instellingen helpen de kredietcrisis te bestrijden. Ze willen bovendien sancties tegen topmannen van banken die door de overheid gered moeten worden.

Ook moet er zo snel mogelijk een internationale top over de chaos in de financiële wereld komen. Dat bleek na afloop van een bijeenkomst van de vier leiders in Parijs.

De Franse president en gastheer Nicolas Sarkozy zei dat de leiders hebben afgesproken banken in hun landen die in moeilijkheden komen, krachtig te steunen. Maar een noodfonds zoals in de Verenigde Staten komt er niet. Ieder land moet met eigen middelen de eigen financiële sector ondersteunen, maar onderling wordt dat wel afgestemd, zei Sarkozy.

De vier leiders spraken af sancties te nemen tegen falende banktopmannen, maar zeiden niet precies wat die moeten voorstellen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.