Home

Achtergrond 2 reacties

Grondprijzen dalen in tuinbouwgebieden

De grondprijzen dalen in een aantal tuinbouwgebieden waaronder het Westland.

De dalende grondprijzen worden veroorzaakt doordat bedrijven langer te koop staan en kavels minder snel worden verkocht, zo melden diverse bronnen.

De vraag naar kavels en kassen is fors teruggelopen omdat het rendement van bestaande bedrijven onder druk staat. Ondernemers parkeren plannen al dan niet tijdelijk in de ijskast. Vooral kleine percelen van 1 tot 1,5 hectare zijn naar schatting met 10 procent in waarde gedaald. De zogenoemde vrijwillige herstructurering van ondermeer het Westland, waar bedrijven geclusterd verkopen, ligt eveneens stil. Dit geldt ook voor nieuwbouwprojecten. Ook neemt de urbanisatie van de steden rondom het Westland af omdat de woningbouw trager verloopt.

Niet alleen in het Westland staan grondprijzen onder druk. Ook in gebieden als Klazienaveen en Emmen verloopt het moeizaam. Vorig jaar moesten diverse bedrijven in deze gebieden al hun deuren sluiten. Ook in de Koekoekspolder en Luttelgeest staan bedrijven te koop. De overwaarde van bedrijven loopt door de dalende grondprijzen en teruglopende vraag terug. De (over)waarde van bedrijven is gekoppeld aan de financiering.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    van gent

    De glastuinders zijn zo gretig over een jaartje betalen ze zoon 25% meer olie is met 60% gekelderd

  • no-profile-image

    live

    Zal wel meevallen Mijnheer van Gent er zit om het maar eens populair te noemen "Veel lucht in de markt" En dat bedrijfen langer te koop staan ,onverkoopbaar in Noord Nederland zeg maar

Of registreer je om te kunnen reageren.