Home

Achtergrond 1 reactie

Groentehandel voorziet Voedselbank

Bedrijven als The Greenery, Hessing snijderij en Groentenhof leveren structureel groente aan het landelijke hoofdkantoor voor voedselbanken in Rotterdam.

De voedselbank heeft daardoor dit jaar geen tekort aan verse groente. "Het zijn een paar grote bedrijven die ons leveren. Daar draaien we voornamelijk op. Was het eerder zo dat we maar moesten afwachten of de pakketten groente bevatten. Nu kunnen we er altijd wel twee verse soorten in doen", zegt oprichter Sjaak Sies.

Bedrijven zien de voedselbank als goede manier om product af te zetten en vernietigingskosten te besparen. "De kwaliteit is goed. We krijgen product van Greenery UK, dat betekent exportkwaliteit", aldus de oprichter.

De voedselbank noemt de aanvoer redelijk, maar streeft naar meer. "We kunnen tot vijf producten in de voedselpakketten kwijt, zodat klanten elke dag verse groente eten. Wat dat betreft zijn we onverzadigbaar." De voedselbank in Rotterdam huurt er een loods bij en kampt met tekort aan diepvriesruimte.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Karel

    Uien en aardappelen zijn er genoeg. Ze brengen niets op hoor ik. Wat peen erbij. Lekkere stampot van wortelen. Vion doet er een worstje bij. Smullen maar.
    Lekkere hollandse keuken. En niet duur.

Of registreer je om te kunnen reageren.