Home

Achtergrond 175 x bekeken 1 reactie

'Groente, fruit en graan bevat meer residuen'

De residugehaltes op groente en fruit in de Europese Unie lopen op.

Dat stelt Pesticide Action Network (PAN), een Europese koepel voor milieuorganisaties op basis van Europese onderzoekscijfers. De organisatie stelt dat vlak voor de behandeling van de gewasbeschermingsmiddelenrichtlijn in het Europees parlement. Ongeveer de helft van de producten in de EU, Noorwegen en IJsland is besmet met resten van bestrijdingsmiddelen, stelt PAN. De situatie zou verslechterd zijn ten opzichte van 5 jaar geleden.

Eerder deze week stelde Milieudefensie nog dat Nederlandse telers vooruitgang boeken en steeds schoner produceren. "Dat blijkt ook uit de Europese studie", zegt projectleider Wouter van Eck. "Vooral het aantal middelen dat gevonden wordt, neemt toe. Dat pleit voor het schrappen van een reeks middelen."

Eén reactie

  • no-profile-image

    Dirk

    Het is in ieder geval duidelijk dat de nederlandse agrarische sector beter presteerd dan de gemiddelde europese boer. Zuinig zijn op die nederlandse boer zou ik zeggen.

Of registreer je om te kunnen reageren.