Home

Achtergrond 163 x bekeken

Google weerstaat economische onrust

Google doorstaat de economische onrust voorlopig zonder problemen.

De internetgigant rapporteerde donderdag over het derde kwartaal van het jaar een winststijging van 26 procent ten opzichte van een jaar eerder.

De nettowinst kwam uit op 1,35 miljard dollar. De omzet van Google steeg op jaarbasis met 31 procent tot 5,5 miljard dollar. De resultaten waren beter dan waarop vooraf was gerekend. De winst per aandeel kwam uit op 4,24 dollar. Gemiddeld waren analisten uitgegaan van 4,11 dollar.

In een toelichting op de cijfers zei Google-topman Eric Schmidt optimistisch te zijn over de toekomst van de zoekmachinegigant. Tegelijkertijd zei hij ,,heel realistisch over de macroeconomische omgeving'' te zijn. "We zijn allemaal op onontgonnen terrein.'' Volgens de meeste analisten is het bedrijfsmodel van Google goed bestemd tegen de economische neergang die naar verwachting voor de deur staat. De advertenties die Google verkoopt zijn volgens velen de beste vorm van online adverteren. "Zelfs in een teneergeslagen markt zoeken adverteerders klanten'', zei een analist.

Google heeft daarnaast goed vat op zijn kosten. De operationele kosten, waaronder ook de kosten voor het personeel, bedroegen 29 procent van de omzet. Een kwartaal eerder was dit nog 31 procent. Desalniettemin zei Schmidt dat Google in het licht van de economische ontwikkeling scherp let op de kosten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.