Home

Achtergrond 201 x bekeken

Glastuinbouw mogelijk in Meijel

Gommans Flowers en Platveld Flowers mogen een glastuinbouwbedrijf beginnen in het Limburgse Meijel.

Dat heeft de Raad van State (RvS) vandaag besloten. De twee bollenkwekers hebben in 2007 een vergunning gekregen van de gemeente Meijel om het bedrijf te verplaatsen van Eghel, waar ze nu chrysanten kweken, naar Meijel.

Diverse omwonenden en de stichting Werkgroep Behoud de Peel hadden daar beroep tegen aangetekend. Zij vinden dat het bedrijf niet in de omgeving past en zijn bang voor wateroverlast, lichthinder en geluidhinder.

De RvS verklaarde het beroep ongegrond. De kwekers gaan nu op een stuk grond van 12 hectare kassen bouwen die 10 hectare in beslag zullen nemen.

Kelly Lubbers

Of registreer je om te kunnen reageren.