Home

Achtergrond 221 x bekeken

Glaskracht houdt actiewapen achter de hand

Onder glastuinders groeit de onvrede nu de prijs voor gas minder snel daalt dan voor olie en is er bereidheid tot actie.

"Het ministerie van Economische Zaken heeft de onvrede over de hoge gasprijzen niet weggenomen en tot 1 december kunnen nog maar gascontracten afgesloten worden. Wij zien de actiebereidheid ook en praten daarover met onze regionale besturen", zegt Glaskrachtvoorzitter Nico van Ruiten.

Veel hangt af van het politieke traject en de uitspraak van de NMa later deze week. Afgelopen week zijn in het begrotingsoverleg in de Tweede Kamer vragen gesteld over de gasmarkt. Van Ruiten wacht op de beantwoording.

Her en der klinken oproepen tot actie en burgerlijke ongehoorzaamheid. "Hier in het oosten is de bereidheid tot actie groot en dan niet zoals voorheen een massale demonstratie nee, wij zitten aan iets heel anders te denken. Het verleden heeft laten zien dat burgerlijke ongehoorzaamheid wel degelijk invloed heeft", stelt Oostlander op AGD.nl.

Of registreer je om te kunnen reageren.