Home

Achtergrond

Glaskracht en DPA werken aan visie concentratie afzet

LTO Glaskracht en de koepel voor afzetorganisaties DPA werken aan een gezamenlijke visie voor afzetsamenwerking voor glasgroente.

Beide partijen voerden eerder deze week overleg. "Het is goed om bij de huidige slechte marktsituatie een eensluidende boodschap naar buiten te brengen", stelt Theo Thijssen, DPA-voorzitter. Het primaat daarin zal liggen bij de telersorganisaties en DPA, "Dat zullen we vervolgens afstemmen met LTO Glaskracht."

Binnen DPA lopen gesprekken tussen leden over samenwerking. Het tot stand brengen van samenwerking op afzetgebied is ingewikkeld. "De positie van ketens is verschillend. The Greenery is geïntegreerd. Andere telersverenigingen hebben directe verbindingen met handelshuizen. Je kunt niet alles op één hoop gooien. We kijken of er oplossingen zijn om het aantal partijen terug te dringen en schaalvergroting te realiseren."

Beide partijen denken dat de huidige afzetproblemen vraagt om structurele oplossingen en een lange termijnvisie, waarbij elementen van horinzontale en verticale samenwerking onderzocht worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.