Home

Achtergrond

Ghana eist hoofd van koning Badu Bonsu terug

Ghana eist het geroofde hoofd van koning Badu Bonsu II terug van Nederland.

De plaatsvervangend ambassadeur van de Republiek van Ghana, Eric Odoi-Anim, heeft dat dinsdag gezegd in de uitzending van Pauw en Witteman.

Het hoofd bevindt zich nu op sterk water in de depots van de Universiteit van Leiden. De plaatsvervangend ambassadeur zal binnenkort een verzoek om teruggave doen aan minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen.

Ook de schrijver Arthur Japin hield een pleidooi om het geroofde hoofd van koning Badu Bonsu II terug te geven aan Ghana. Japin, die dinsdag de NS Publieksprijs won met zijn boek De Overgave, besprak deze 19e eeuwse lijkroof eerder met koningin Beatrix en de Ghanese president Kufour. Tijdens de research voor zijn boek De Zwarte Met Het Witte Hart stuitte Japin op het afgehakte hoofd van Badu Bonsu.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.