Home

Achtergrond 251 x bekeken

Geen verschuiving sierteelt naar groente

De grote financiele druk op met name rozenbedrijven leidt niet tot een structurele verschuiving van sier- naar groenteteelt.

Eerder deze week werd een aantal overnames bekend van rozenbedrijven door groentetelers. Dat zijn toevalligheden, laat Jaap Breugem, directeur bedrijven bij Rabobank Westland weten. Hij gelooft niet in een trend. Er staan meer rozenbedrijven te koop, maar die worden niet allemaal opgekocht door groentebedrijven, laat hij weten.

Ook Glaskracht ziet geen structurele verschuiving. De rozenteelt richt zich op de kwaliteitsmarkt, stookt veel en is daardoor hard getroffen door de energiecrisis, laat een woorvoerder weten. "Buurmans land komt maar een keer te koop. Ik denk dat het eerder hierdoor te verklaren is."

Of registreer je om te kunnen reageren.