Home

Achtergrond 195 x bekeken 2 reacties

Geen quotumhandel door onzekerheid

De quotumhandel ligt stil. Er is geen notering. De economische malaise en de dalende melkprijzen maken kopers voorzichtig. Zij begeven zich niet op de markt.

De handel ligt ook op z’n gat door de onzekerheid over de Europese vereffening van superheffing. Gaat die wel of niet door? Eind dit jaar komt daar pas meer duidelijkheid over.

Het gevolg van de onzekerheid is dat sommige verkopers quotum voor flink lagere bedragen aanbieden. Soms zelfs voor €21. Ter vergelijking: een week eerder werd er gemiddeld nog voor €24 zaken gedaan.

Aan de onzekerheid komt voorlopig geen einde. De tendens is dalend. De quotumhandel is nog nooit zo moeilijk geweest. Het is emotiehandel.

Leasemelk gaat daarin mee. De prijs gaat twee dubbeltjes naar beneden en komt uit op €4,60

prognose:

dalende tendens

Laatste reacties

  • no-profile-image

    veehouder drenthe

    gezond verstand gaat dus voorop; steek je geld nu maar in de goedkope aandelen van KPN en andere safe bedrijven, zodat je daar flink winst op maakt het komende jaar. als niemand quota koopt is de speculatie prijs van Steegro van disndag (23,88) wel meteen over! de prijs gaat dalen in 2009 en onder de 10 ct komen; vereffening van EU quota gaat er komen, wettelijk is dat zelfs af te dwingen!

  • no-profile-image

    DE TUKKER

    Zelfs de rabobank adviseerd om geen quotum meer te kopen, dat is een heel duidelijk signaal..........

Of registreer je om te kunnen reageren.