Home

Achtergrond 151 x bekeken

Geen herstel blank voor november

De noteringen voor blanke vleeskalveren zakken onder de €4 per kilo. Willen slachterijen en kalverhouders er wat aan over houden moet er minstens 50 cent bij. De komende twee weken lijkt zo’n herstel uitgesloten.

Het aanbod binnen Europa is groot. In Nederland en Italië zijn veel kalveren slachtrijp. In Frankrijk is het aanbod kleiner en zijn de kalveren duurder. Probleem voor de slachterijen is het Franse chauvinisme waardoor er niet meer geld voor importkalfsvlees wordt neergeteld. De vraag in de overige landen valt tegen. Een duidelijke oorzaak kunnen de slachterijen niet noemen.

Het aanbod van kalveren zal begin november afnemen waardoor er meer lucht in de markt komt. Tot die tijd blijven de prijzen maximaal gelijk.

De rosékalveren noteren een leuke plus. Die is eerder afkomstig uit een beperkt aanbod waar slachterijen aan trekken dan uit sterk verbeterde vleesverkopen. Slachterijen raken het voorvlees wel goed kwijt, maar hebben wat moeite met het duurdere achtervlees. De kans is groot dat er volgende week nog een paar cent bij komt, of er moeten ineens extra kalveren aangeboden worden.

prognose:

blank maximaal gelijk, rosé duurder

Of registreer je om te kunnen reageren.