Home

Achtergrond 227 x bekeken 12 reacties

Geen drukjacht op zwijnen

Tot opluchting van minister Gerda Verburg (Landbouw) blijkt een omstreden drukjacht, waarbij de dieren door één drijver worden opgejaagd en door één jager worden afgeschoten, dit jaar niet nodig om het aantal wilde zwijnen op de Veluwe in de hand te houden.

Zij neemt een advies van het Faunafonds over om hiertoe niet over te gaan. Dat geldt ook voor het Limburgse gebied "de Meinweg''.
Volgens het Faunafonds kunnen jagers gebruik maken van lokvoer, waar de dieren zelf op af komen. Dat kan niet in jaren dat de natuur de dieren rijkelijker voorziet van voedsel.

De gewenste voorjaarsstand van wilde zwijen op de veluwe is 860 dieren. Om dat te bereiken moet het huidige aantal flink verminderen. Volgens het ministerie is inmiddels 70 procent van het afschot verricht.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  ulk

  v.Dieren je bent me te min.

 • no-profile-image

  van Dieren

  waaom worden reacties meteen gewist als zijn de naakte waarheid zeggen over jagers???? AGD: JULLIE MOETEN OBJECTIEF BLIJVEN EN NIET ALLEEN BOEREN-MENINGEN LATEN STAAN. WAT ZWAK IS DIT. Ik blijf erbij dat jagers niet thuis horen in de maatschappij en als zij vinden van wel, dat moeten ze dat maar eens duidelijk maken. LAAT DAN MAAR EENS EEN MAATSCHAPPELIJKE DISCUSSIE OP GANG KOMEN. Dan kunnen we nog eens wat beleven. Nu al kotst 95% van de bevolking deze moordpartijen uit. En nu niet wissen dus.

 • no-profile-image

  Redactie AGD.nl

  Reacties waarin niet fatsoenlijk wordt omgegaan met anderen en andermans mening niet wordt gerespecteerd, worden verwijderd.

 • no-profile-image

  HERTOG JAN

  Ja, als het over jacht gaat, benik erbij. Fantastisch Mijnheer/mevrouw van Dieren. laat de heren maar eens komen met argumenten waarom dat zinloze geknal op dieren nodig is. Wie veel poen heeft, mag wild beheren. wat een vreselijke gedachte. De in het wild levende dieren zijn van ons allemaal, daar is zelfs een Latijnse naam voor. en die dieren zijn niet het lustobject voor rijke knallers met hun gasten. er moet wel een verdomd goede reden zijn om zomaar wilde dieren af te knallen. Mensen die zoiets doen zijn erg ziek in hun hoofd en geen enkel kleinkind zou zo'n opa willen hebben. Daarom: actie tegen de jacht. Maak zoveel mogelijk foto's van de heren en stuur die op naar de faunabescherming. Komen ze zo op internet. Kan het kleinkind opa laten zien aan de klas. Geweldig toch.

 • no-profile-image

  Jager

  Misschien moeten die tegenstanders van het jagen eens een cursus jagen bijwonen. Dan zullen zij ervaren dat het jagen niet alleen maar het knallen betreft. Het mooiste zou zijn om in nederland een roedel wolven los te laten. Die houden de zwijnen wel in toom. Zonder afschot zal de populatie zodanig groeien dat er enorme overlast zal ontstaan alvorens de voedselschaarste onder de dieren zal leiden tot massale sterfte. Het is geen porem al die dode zwijnen in het bos. Dat kun je gewoon niet maken. Maar dat zal jullie worst wezen, het gaat er in jullie geval gewoon om zoveel mogelijk herrie te trappen. Maar van deze zijde toch even een reactie. En dat de redactie bepaalde uitlatingen weerd, ach eigenlijk moet je wel erg ziekelijk en gefrustreerd klein geschapen etc. etc etc zijn.

 • no-profile-image

  NAM

  Beste Van Dieren,

  Je hebt het mis, vooral veel stadsmensen zijn tegen de jacht!. Veel mensen die op het platteland wonen zijn realistischer en nemen maatregelen als te veel mollen, ratten, muizen, vliegen en wespen in en rond hun woning verschijnen. Ook boeren
  en tuinders die schade ondervinden van grotere wroeters of vreters nemen op tijd hun maatregelen om schade en overlast te voorkomen. Hoe zou jij dat dan doen?? .

 • no-profile-image

  Harm

  Het zijn vaak de mensen die mijlenver van de natuur afstaan, die kritiek hebben op jagen etc. Wij leven midden in de natuur, zijn opgegroeid met de natuur. Wij zien 's morgens om 05.00 uur de reeen in het veld. Wij gaan 's nachts wel eens op de loer liggen om de zwijnen te zien. Niet altijd om ze af te knallen, gewoon om ze te zien. De meeste figuren die klagen over de jacht zijn zelf te beroerd om eens vroeg uit de veren te gaan om de natuur echt te zien. Hebben plaatjes gezien en verhaaltjes gelezen. Jagen is beheren en beheersen.

 • no-profile-image

  barneveld

  Dat het wild de woongebieden binnen trekt is op zich niet vreemd.Door allerlei belangen en ideen vanuit het natuurbeleid en de houding daar in,heeft men op veel plaatsen de afrasteringen rond natuurgebieden geheel of gedeeltelijk weggehaald,en wordt er vaak een max snelheid van 60km ingevoerd zodat u een aanrijding met enig wild,bij deze snelheid zou kunnen overleven.

 • no-profile-image

  van Dieren

  Kijk redactie, zo'n reactie van ULK uit Wieringen dient U per omgaande te wissen. Nog voordat er ook maar een zinnige discussie is begonnen, begint deze (vermoedelijke) jager dingen te roepen die niets met de zaak te doen hebben. Dat bedoel ik nou. ULK reageer nu eens op de inhoud, durf eens mee te doen aan de discussie over een bloederige hobby, durf jezelf eens te verantwoorden en als je dat niet kunt, lever dan aub je jachtakte in en mocht je die geen hebben, volg dan aub geen jachtcursus.

 • no-profile-image

  ulk

  v.Dieren je bent niet in orde.

 • no-profile-image

  van Dieren

  Dag meneer HULK uit wieringen. Ik zal idd wel te min zijn voor jou. Zeer waarschijnlijk behoor jij ook tot de groep van plezier-afschieters. Deze lieden voelen zich nogal verheven boven anderen. Het is jammer dat U de discussie niet aandurft. Dit zegt erg veel over jou. Ga morgen (za) maar weer fijn met je collega-knallers erop uit om zinloos dieren af te schieten en geniet 's avonds dan van de wijn en overdenk uw heldendaden. Wees vooral een trotse opa.

 • no-profile-image

  Ulk

  v.Dieren ik ben niet aan het jagen.
  Ik ben nog steeds druk bezig om jou en je eventuele kinderen bijna voor niets te voeden.
  En ik ben blij dat er nog jagers zijn, daar mag jij ook wel blij mee zijn, want anders zou jij wel eens honger kunnen krijgen.
  Zeker geboren na 1945.
  Zal wel niet weten hoe suikerbieten smaken.
  Ik moet verder met mijn werk,want ik zal je eventuele uitkereing nog wel moeten opbrengen.
  Verder heb ik geen tijd meer voor jou.
  PS heb je die afschot vergunning al binnen
  Doe even een berichtje als het je gelukt is

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.