Home

Achtergrond 178 x bekeken

Geding Consumentenbond Icesave van de baan

Het kort geding dat de Consumentenbod tegen IJslandse bank Icesave wilde aanspannen is van de baan.

De bond wilde dat spaarders bij hun geld konden komen op de internetrekening. De site was onbereikbaar. De actualiteit heeft de noodzaak van het geding achterhaald, want vanmiddag werd duidelijk dat Icesave niet meer aan haar verplichtingen kan voldoen.

"Het heeft dan geen zin meer om een geding aan te spannen'', aldus een woordvoerder van de bond. Wel wil de bond dat de rijksoverheid de klanten van Icesave informeert over hun mogelijkheden het spaargeld terug te krijgen.

Ook het Nationaal Incasso Bureau (NIB) neemt geen stappen meer tegen Icesave. Het NIB was van plan beslag te leggen op de tegoeden van de bank. Nu de financiële instelling bijna failliet is, is de beslaglegging niet zinvol meer, aldus het NIB.

Bij het incassobureau meldden zich in anderhalve dag 3000 klanten van Icesave die vroegen om beslaglegging van de tegoeden. Volgens het NIB zitten er veel schrijnende gevallen bij, zoals mensen die vorige week nog een rekening openden en mensen die 450.000 euro bij Icesave hadden geparkeerd. De Nederlandse Bank staat maar garant tot 100.000 euro.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.