Home

Achtergrond

'Gasprijs met tientallen euro's omhoog'

De gasprijs zal met ingang van 1 januari waarschijnlijk met 10 procent omhoog gaan. Voor een gemiddeld huishouden, dat jaarlijks ongeveer 1600 kubieke meter gas verbruikt, betekent dat een prijsstijging van ongeveer 100 euro per jaar.

Dat stelde gasleverancier GasTerra maandag naar aanleiding van een bericht hierover in het dagblad AD. De gasprijs is gekoppeld aan de olieprijs en de prijs van olie steeg in de periode mei tot oktober, de zogenoemde referentieperiode, tot een recordhoogte van 147 dollar per vat.

Inmiddels is de olieprijs weer teruggezakt tot rond de 80 dollar per vat, maar de consument merkt deze daling pas weer bij de volgende bijstelling van de gasprijzen per 1 juli volgend jaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.