Home

Achtergrond 1 reactie

Gas en stroom kunnen miljoenen euro's goedkoper

Nederlandse consumenten en bedrijven kunnen miljoenen euro's besparen op hun gas- en stroomrekeningen als de import efficiënter zou verlopen.

Dat concludeert de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) in het vandaag gepubliceerde rapport 'Monitor Energiemarkten 2007'. Volgens de toezichthouder betalen gasafnemers, inclusief electriciteitsbedrijven, jaarlijks 10 tot 20 miljoen euro te veel. Dat komt doordat het vooralnog ontbreekt aan mogelijkheden om de transportnetwerken tussen Nederland, Duitsland en België optimaal te benutten.

Ook op de elektriciteitsmarkt wordt de capaciteit niet volledig benut. Bij een optimaal gebruik van de netten zouden afnemers volgens de NMa ook hier 10 tot 20 miljoen euro kunnen besparen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    harm

    hoezo miljoenen, honderden miljarden euro,s worden geroofd van onze nederlandse huishoudgezinnen, iedereen wordt voor de gek gehouden!!!!!! te zot voor woorden ,maar het gebeurt, het hele zootje in den Haag moet zich diep schamen en de klederen scheuren en zichzelve dompelen in stof!

Of registreer je om te kunnen reageren.