Home

Achtergrond

Friesland Foods besteedt ijs- en milkshaketak uit

Friesland Foods verkoopt haar ijs -en milkshake-activiteiten in de Nederland, België en Duitsland per eind december aan Broer Bakkerijgrondstoffen. Dat zet daarvoor het nieuwe bedrijf Briceland op.

Friesland Foods verkoopt deze activiteiten omdat Friesland Foods in het detailhandelssegment in de drie betreffende landen niet sterk genoeg is, aldus directeur Ulrik Melort van Friesland Foods Professional. Dit wil de ijs- en milkshake-activiteiten voor de grote internationale ketens vervolgens met kracht voortzetten.

Voor de zuivelafzet van Friesland Foods verandert er door de verkoop niets. Volgens Melort staat de transactie volledig los van de voorgenomen fusie tussen Friesland Foods en Campina. Een transactiesom wordt niet bekend gemaakt.

Of registreer je om te kunnen reageren.