Home

Achtergrond

Fransman jaren onschuldig in cel

Een 26-jarige Fransman is vandaag op vrije voeten gesteld, na ruim zes jaar onschuldig te hebben vastgezeten.

Dat meldden Franse media. "Ik had de hoop niet opgegeven dat de leugen op een dag boven zou komen'', aldus Marc Machin na zijn vrijlating.

Machin werd in 2004 veroordeeld tot achttien jaar cel voor de moord op een vrouw in Parijs in 2001. Enkele minuten voor de moordpartij was Machin gezien op de plaats van het misdrijf. Hij bekende de moord, maar trok die bekentenis later in.

Afgelopen maart bekende een andere man dat hij de dader was. Een DNA-test leverde daarvoor het bewijs. Dat het na de bekentenis nog enkele maanden duurde voordat Machin vrijkwam, had hij aan zichzelf te danken. Kort voor zijn vrijlating vloog hij een bewaker aan in de gevangenis van Rouen. Daarvoor kreeg hij drie maanden celstraf.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.