Home

Achtergrond 450 x bekeken 1 reactie

Fransen en De Hoop stappen in joint venture

Fransen-Nutrifarm in Erp en De Hoop Mengvoeders in Zelhem gaan vanaf januari nauw samenwerken bij de productie en verkoop van pluimveevoeders.

De bedrijven hebben daartoe een joint venture opgericht voor de productie en vermarkting van vleeskuikenvoeders in Zuid-Nederland.

Het nieuwe bedrijf gaat De Hoop-Fransen Pluimveevoeders BV heten. De Hoop gaat het pluimveevoer voor Fransen-Nutrifarm produceren in haar fabriek in het Achterhoekse Zelhem. De samenwerking heeft tot doel om de afzet van pluimveevoeders van beide bedrijven in Zuid-Nederland te vergroten en de marktpositie te versterken.

Volgens Gert Jan Buunk, bij De Hoop verantwoordelijk voor de inkoop, zal de productie van de fabriek in Zelhem flink groeien. Hij wil echter geen getallen noemen. "De capaciteit van de fabriek wordt vrijwel volledig benut. Daarmee kunnen we onze kosten verlagen en dat zal voordelen bieden voor de klanten", aldus Buunk. Hij benadrukt verder dat de situatie voor de Noord-Nederlandse afnemers van De Hoop niet zal veranderen. "Deze overeenkomst heeft puur betrekking op onze afzet beneden de grote rivieren." Behalve pluimveevoeders produceert De Hoop ook varkensvoeders.

Het Brabantse Fransen-Nutrifarm is een dochteronderneming van het veevoerbedrijf Fransen Gerrits. Door de samenwerking met De Hoop kunnen pluimveehouders in Zuid-Nederland kiezen uit een breder assortiment voerprogramma’s.

Doordat de vleeskuikenvoeders straks worden geproduceerd door De Hoop in Zelhem, ontstaat voor Fransen Gerrits de mogelijkheid de vrijkomende capaciteit in zijn fabriek in Handel te benutten voor de productie van varkensvoeders. Het bedrijf heeft te maken met een sterk toegenomen vraag naar varkensvoeders.

Eén reactie

  • no-profile-image

    kippenboer

    De lamme helpt de blinde.....

Of registreer je om te kunnen reageren.