Home

Achtergrond 165 x bekeken

Fortis stijgt

Het aandeel Fortis is vanochtend op de effectenbeurs in Amsterdam ruim 14 procent hoger geopend.

Na ruim een kwartier handel zakte de koers weer sterk terug om vervolgens weer op te klimmen naar een plus van 15 procent. Een aandeel Fortis werd daarmee 1,39 euro waard.

Handel in het aandeel Fortis werd dinsdag weer mogelijk, nadat hij vorige week was opgeschort in afwachting van een verklaring van het financiële concern. Het aandeel dook meteen na opening de diepte in en sloot uiteindelijk bijna 80 procent lager.

In het eerste weekeinde van oktober werd het concern opgedeeld tussen Nederland, België, Luxemburg en de Franse bank BNP Paribas. Het aandeel noteerde voor opschorting van de handel op 5,41 euro. De hoogste stand van het aandeel Fortis dit jaar was 23,55 euro. Dat was voor het concern hard werd geraakt door de kredietcrisis.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.