Home

Achtergrond 2 reacties

Folder over wat te doen na aanrijden wild

Bij gemeenten en politiebureaus op de Veluwe wordt vanaf maandag een speciale folder verspreid over wat te doen na een aanrijding met een zwijn, hert of ander wild dier.

Automobilisten rijden na een botsing te vaak gewoon door, aldus samensteller Stichting Groennetwerk vandaag.

Jaarlijks gebeuren op de Veluwe honderden aanrijdingen met wilde dieren. Vaak rijden automobilisten van schrik verder zonder zich om het dier te bekommeren. Andere weggebruikers weten simpelweg niet hoe te handelen. De gewonde dieren overlijden daardoor dikwijls pas na een lange lijdensweg.

De folder vertelt automobilisten allereerst de politie te bellen en ter plekke te blijven. Doorrijden is strafbaar, aldus de Stichting Groennetwerk. De politie waarschuwt faunabeheerders, die de aangereden wilde dieren zo nodig uit hun lijden verlossen en afvoeren.

Veel wildaanrijdingen zijn het gevolg van te hoge snelheid, aldus de folder. Vooral na zonsondergang is de kans op ongelukken groot. Bij 60 kilometer per uur daalt de kans op botsingen, omdat het wild de kans heeft het voertuig te ontwijken.

Het mee naar huis nemen van aangereden wild is eveneens strafbaar. Het wild op de Veluwe is beschermd onder de Flora- en faunawet.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  H H

  Kansloos....
  Als ze het geld niet naar IJsland weggooien dan gooien ze t wel door middel van nutteloze folders weg..

 • no-profile-image

  joop

  ik dacht dat als er een wild zwijn voor je auto komt en deze auto beschadigt, je het wild zwijn mag hebben ter compensatie van de geleden schade. Is dat verandert? Wie vergoed nu dan de geleden schade aan je motorvoertuig als je je netjes aan de snelheid gehouden hebt>

Of registreer je om te kunnen reageren.