Home

Achtergrond 143 x bekeken

Financiële crisis treft TNT

De financiële crisis treft TNT zowel direct als indirect.

De post- en pakketbezorger heeft niet alleen last van de verzwakkende economie, maar moet volgend jaar mogelijk ook 75 miljoen euro in zijn eigen pensioenfonds pompen om de dekkingsgraad op peil te houden.

Dat maakte TNT maandag bekend bij de presentatie van de resultaten over het derde kwartaal. Die kwamen uit onder de gemiddelde verwachting van analisten. Eerder deze maand gaf het bedrijf al een winstwaarschuwing voor zijn internationale pakjesdivisie.

TNT boekte in het derde kwartaal een nettowinst van 113 miljoen euro, bijna een derde lager dan een jaar geleden. De omzet steeg licht, van 2,65 miljard naar 2,69 miljard euro. De winst voor rente en belastingen (ebit) daalde van 258 miljoen naar 209 miljoen euro.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.