Home

Achtergrond 179 x bekeken

FBI onderzoekt dreigbrieven aan banken

De Amerikaanse federale recherche FBI onderzoekt de herkomst van een reeks dreigbrieven die naar Amerikaanse banken zijn gestuurd. De brieven bevatten wit poeder.

In zeker acht Amerikaanse staten zijn zeker 24 brieven ontvangen. Uit onderzoek tot nu toe bleek geen van de poeders schadelijk, aldus een FBI-woordvoerder. Bij het onderzoek zijn ook de posterijen en andere autoriteiten betrokken.

Het witte poeder is een verwijzing naar besmetting met anthrax, dat miltvuur kan veroorzaken. Miltvuur is een gevaarlijke ziekte, die ook dodelijk kan zijn voor de mens. Het is voornamelijk een ziekte van planteneters, die tijdens het grazen besmet raken met de bacterie. Ook kunnen de sporen zich in de vacht bevinden. De ziekte komt vooral voor bij dieren (schapen, geiten, rundvee, paarden en varkens).

De ziekte bij dieren is zeer zeldzaam in Noord-, Midden- en West-Europa, maar komt regelmatig voor in de landen rondom de Middellandse Zee en in Oost-Europa. Ook vanuit de Verenigde Staten, Canada en Australië worden met enige regelmaat gevallen gerapporteerd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.