Home

Achtergrond 1 reactie

'Extra grote porties zijn calorieënbommen'

In navolging van Amerika hebben Nederlandse fastfoodketens al enige tijd extra grote porties op het menu.

Dat zijn calorieënbommen en de Consumentenbond zette in de Gezondgids van oktober deze calorieën op een rij.

"Uit onze metingen blijkt dat deze porties absurd veel calorieën bevatten, soms twee tot drie keer meer dan een normale avondmaaltijd'', stelt de bond. De Fully Loaded Box van Kentucky Fried Chiecken spant de kroon met 1581 kilocalorieën per portie. Op de voet gevolgd door de Zinger Box van dezelfde keten met 1468 calorieën.

Daarna is het de beurt aan Burger King met het Hot Texas Double Whopper menu (1433) en hetzelfde menu maar dan zonder de toevoeging Double (1207). Het voordeelmenu extra van McDonald's 'doet' 935 calorietjes. De Consumentenbond baseert zich op eigen metingen en op informatie op de websites van de ketens.

De bond zegt erbij dat "een hamburger, portie friet of pizza op zijn tijd'' geen kwaad kan. Maar wanneer extra grote maaltijden een gewoonte worden, dan vliegen de kilo's eraan. "Tien calorieën per dag - nog geen suikerklontje - kan al leiden tot een halve kilo extra gewicht per jaar.''

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Ome

    Dat is goed nieuws in deze magere tijden!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.