Home

Achtergrond 248 x bekeken

Export naar China wordt belangrijk

Het vandaag getekende protocol met China is belangrijk voor de Nederlandse exporteurs van varkensvlees. Dat is de verheugde reactie van het Productschap Vee en Vlees.

Het productschap verwacht veel van China als exportland. Dat geldt zowel voor de luxere delen van het varken als de. China heeft het afgelopen jaar een prijsstijging van 70 procent doorgemaakt. Van al het varkensvlees dat wereldwijd wordt geconsumeerd wordt de helft in China opgegeten. Door stijgende welvaart lijkt dit percentage alleen nog maar te gaan groeien, verwacht het PVV. Chinese projecten ter vergroting van de productie zullen niet afdoende zijn om volledig zelfvoorzienend te worden.

Om de export van varkensvlees naar China mogelijk te maken is de laatste jaren veel informatie met China uitgewisseld, zijn langdurige onderhandelingen gevoerd en zijn er veel handelscontacten geweest. Nederland kan varkensvlees naar China exporteren zodra de Nederlandse slachterijen en productiebedrijven zijn goedgekeurd door de Chinese autoriteiten en het veterinaire exportcertificaat gereed is. De inspectie in Nederland zal worden uitgevoerd bij circa 30 vleesbedrijven.

Lees ook: Verburg tekent varkensvleesprotocol in China

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.