Home

Achtergrond

Europa zamelt te weinig batterijen in

De inzameling en recycling van gebruikte batterijen in Europa is nog onvoldoende.

Slechts 13,6 procent van alle in de EU-verkochte batterijen wordt gerecycled. Dat blijkt vandaag uit cijfers van de Europese Batterij Recycling Associatie.

In Nederland werd vorig jaar 47 procent van alle verkochte batterijen gerecycled. Daarmee zit ons land, net als Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en België, nu al duidelijk boven de EU-norm van 25 procent tegen 2012.

Volgens Europarlementariër Hans Blokland (ChristenUnie), die het Europees Parlement rapporteert over de Europese Batterijrichtlijn, recyclen sommige landen nu nog nul of slechts enkele procenten. Pas negen landen hebben de Europese richlijn al omgezet in nationale wetgeving.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.