Home

Achtergrond 205 x bekeken

Enquête: zege Obama goed voor reputatie VS

Ongeveer 60 procent van de Nederlanders wijst de Verenigde Staten als hoofdschuldige aan van de economische crisis.

De Nederlanders vinden ook dat de nieuwe Amerikaanse president hard zal moeten werken om de internationale reputatie van zijn land te herstellen. Dat blijkt uit een wereldwijde enquête door communicatiebureau Porter Novelli onder ruim 10.000 mensen, onder wie 560 Nederlanders.

Van de ondervraagde Nederlanders denkt 79 procent dat Barack Obama de verkiezingen gaat winnen en 7 procent verwacht dat John McCain president wordt. De meeste geënquêerden denken dat Obama een positieve invloed heeft op onderwerpen als wereldvrede, armoede en mensenrechten. Ruim 40 procent van de Nederlanders vindt dat de invloed van de VS in de wereld is verminderd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.