Home

Achtergrond 193 x bekeken

Enkele tientallen schademeldingen na aardbeving

Enkele tientallen mensen uit de omgeving van Westeremden (Groningen) hebben zich bij de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) gemeld met schade aan hun woning.

Dat maakte een woordvoerster vandaag bekend. Volgens haar gaat het vooral om lichte scheurvorming aan binnen- en buitenmuren na de aardbeving van donderdag.

"Er hebben zich nu minder dan vijftig mensen met schade gemeld. We verwachten dat er na het weekeinde nog een aantal volgt, omdat bewoners van het gebied dan uitgebreider de tijd hebben kunnen nemen om hun huizen te inspecteren'', aldus de zegsvrouw.

Een expertisebureau beoordeelt wie er recht heeft op een vergoeding. Volgens de woordvoerster van de NAM is er een speciaal potje gereserveerd om die uit te keren. Wie schade heeft na de aardbeving, heeft drie maanden de tijd om dat te melden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.