Home

Achtergrond

Engelse minister stelt raad voedselbeleid in

Minister Hillary Benn van het Britse minsterie voor plattelandszaken heeft een Raad van Voedselbeleid ingesteld.

De raad bestaat uit vertegenwoordigers uit de hele voedselketen en adviseert over de betaalbaarheid en beschikbaarheid van voeding, de milieukant van de productie en het veilig stellen van de voedselvoorziening.

"Met stijgende prijzen en een toenemende vraag in de wereld kunnen we de voedselvoorziening niet meer voor zeker nemen. Die voedselvoorziening moet betrouwbaar en weerbarstig zijn en schokken en crises kunnen weerstaan", aldus Benn. "We moeten een sterke en welvarende, duurzame landbouw hebben die een belangrijk deel van ons voedsel blijft produceren. Het is tijd voor een meer strategische benadering van het voedselbeleid."

De Raad voor het Voedselbeleid maakt deel uit van de National Economic Council die eind vorige week door premier Brown is ingesteld met het oog op de internationale financiele en economische crisis.

Of registreer je om te kunnen reageren.