Home

Achtergrond 147 x bekeken

Energiebedrijf stopt miljarden in windmolens

Energieproducent RWE wil ruim zes miljard euro investeren in twee grote windmolenparken die ver uit de kust in de Noordzee moeten worden gebouwd.

Het Duitse energieconcern RWE wil van nu tot 2020 6 miljard euro steken in een vijftal windmolenparken voor de kust van Ijmuiden en Groningen. De parken kunnen mogelijk jaarlijks circa 2,5 miljoen huishoudens van groene stroom voorzien, aldus het concern.

Of RWE daadwerkelijk gebouwd wordt is nog onduidelijk. Een dozijn partijen is in onderhandeling over de beschikbare 70 plaatsen terwijl de overheid later zelf plaatsen wil aanwijzen.

De windmolenparken komen als het aan RWE ligt bovendien 75 kilometer uit de kust te liggen. Dit plan is echter gekoppeld aan een subsidieregeling. RWE wil profiteren van een zogeheten afstandscompensatie: hoe verder het park uit de kust ligt, des te hoger de subsidie.

Of registreer je om te kunnen reageren.