Home

Achtergrond 144 x bekeken 1 reactie

Egyptische vrouwen mogen hun man slaan

Als een vrouw geslagen wordt door haar man mag ze terugslaan.

Dat heeft de hoogste soennitische autoriteit in Egypte bepaald, berichtte de krant al-Youm vandaag.

"Iedereen heeft het recht zichzelf te verdedigen, of het nu een man of een vrouw is, want alle mensen zijn gelijk voor God'', aldus Sheikh Hamid al-Atrash, de voorzitter van de instantie die fatwa's en islamitische regels uitvaardigt in Egypte. Volgens mensenrechtenorganisatie Amnesty International komt 35 procent van de vermoorde Egyptische vrouwen in Egypte om door huiselijk geweld.

Een Saudische religieuze leider bepaalde onlangs dat vrouwen hetzelfde geweld tegen hun echtgenoot mogen gebruiken als tegen hen gebruikt wordt. Een Turkse religieuze leider deed daar nog een schepje bovenop: "Ze moet twee klappen uitdelen voor iedere ontvangen klap.''

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    het gaat er wel hefig toe

Of registreer je om te kunnen reageren.