Home

Achtergrond 264 x bekeken 2 reacties

Eerste Vergeten Dierendag

Een dag na Werelddierendag houdt de Dierenbescherming zondag voor de eerste keer Vergeten Dierendag. Niet de dieren die toch al flink worden vertroeteld staan in de aandacht, maar de soortgenoten die worden verwaarloosd en op 4 oktober geen extra aai, kluif of nieuwe mand hebben gekregen.

Bijvoorbeeld proefdieren, biggen die lang op transport moeten, honden die voor de handel veel te vaak jongen krijgen of pelsdieren die worden gehouden om hun vachtje. Onder leiding van onder anderen Barbara de Loor en Fabiënne de Vries spelen kinderen voor deze vergeten dieren in Hilversum een levensgroot memoryspel. Ze doen dat in aanwezigheid van Frank Dales, directeur van de Dierenbescherming die bij deze gelegenheid de visie van zijn vereniging over Dierendag uiteenzet.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jeroen

  Daar zitten teveel donateurs onder, dus die mag je niet aanpakken.
  Ik bel blij dat er een proefdieren zijn. Waarom?Als er een ziekte uitbreekt waar we nu medicijnen voor hebben,doordat we proefdieren hebben gebruikt.
  Zijn er degelijke alternatieve(De demonstranten hebben die een alternatief?) dan zullen ze daar toch naar moeten kijken.

 • no-profile-image

  gerard

  Zijn ze er eindelijk achter bij de dierenverberging dat er veel honden in allerlei flatgebouwen opgesloten zitten?
  Er is daar een mooie boel werk voor ze te doen!

Of registreer je om te kunnen reageren.