Home

Achtergrond 166 x bekeken

Een op de vier zoogdiersoorten bedreigd

Een op de vier zoogdiersoorten wordt bedreigd met uitsterven.

Zeker 1141 van de 5487 soorten vallen volgens de IUCN in de categorie bedreigd. Dat blijkt uit de vandaag verschenen rode lijst van bedreigde soorten van IUCN, de International Union for Conservation of Nature.

Sinds het jaar 1500 zijn er 76 zooggdiersoorten uitgestorven. De studie stelt ook vast dat soorten die worden geholpen door goede beschermingsmaatregelen kunnen herstellen. Dat geldt voor 5 procent van de soorten op de rode lijst.

De Iberische lynx behoort tot de groep van 188 soorten voor wie de toekomst kritiek is. Meest pssimistische schatting is dat er op de hele wereld nog maar 84 Iberische lynxen zijn. De oorzaak: er is te weinig prooi (konijn).

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.