Home

Achtergrond 158 x bekeken

EU-hof tikt Nederland op vingers over 112

Het Europese Hof van Justitie tikt Nederland op de vingers over de procedures rond het alarmnummer 112.

In Nederland is nog altijd niet geregeld dat de locatie van iemand die met een mobiele telefoon 112 belt onmiddellijk beschikbaar is voor de hulpdiensten.

Van degene die belt met een vaste telefoon is de locatie wel direct beschikbaar. Nederland erkent dat het nog steeds niet voldoet aan de Europese afspraken over 112. Het probleem zit 'm in de techniek. Nederland wil het modernste systeem, dat oktober vorig jaar klaar had moeten zijn maar nog steeds niet ingevoerd is.

De EU-rechters in Luxemburg verwerpen die argumenten en zeggen dat Nederland niet voldaan heeft aan de EU-verplichtingen. Ze sluiten zich daarmee aan bij de kritiek van de Europese Commissie, het dagelijks bestuur van de Europese Unie, dat Nederland eerder al op dit dossier aansprak.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.