Home

Achtergrond

EU-Consumentenbond tegen nieuwe energielabels

De Europese Consumentenbond verzet zich tegen andere energielabels voor koelkasten, wasmachines en zulke elektrische apparaten.

De huidige A tot G-energielabels zijn namelijk zeer duidelijk, stelde de bond BEUC vandaag. De bond reageert daarmee op plannen van de Europese Commissie en industrie om de labels grondig te veranderen, met cijfers. Nu weet 97 tot 99 procent van de ondervraagden dat A het energiezuinigst is. Maar hoe zit dat als de keuze is tussen B17 en 14C of tussen vijf en negen? "Dat is verwarrend'', aldus de bond.

De bond vindt wel dat de criteria voor de energielabels strenger moeten. Nu vallen bijna alle apparaten in de A-categorie voor zeer zuinige apparaten. Minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken) opperde eerder op het A-label toe te voegen wat het apparaat per jaar aan energie verbruikt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.